U moet kiezen voor een levensverzekering. Als uw financiën het toelaten, moet u ook een ziektekostenverzekering en een woningverzekering afsluiten. Op die manier zou u zich kunnen redden van een eventuele plotselinge financiële crisis. U hebt echter het beste van mensen nodig als het gaat om een verzekeringsadviseur. In dit artikel nemen we u in vijf stappen mee naar de beste LIC-adviseur in Delhi.

1. Geef altijd de voorkeur aan een gecertificeerd adviseur

Uw verzekeringsadviseur moet beschikken over de juiste certificering van de Autoriteit voor Regelgeving en Ontwikkeling van het Verzekeringswezen (IRDA). Dit bewijst dat hij/zij er niet is om u te misleiden of te bedriegen. Bovendien zorgen de richtlijnen van dit bureau ervoor dat u op alle fronten wordt beschermd. Als een persoon niet gecertificeerd is door de IRDA, heeft hij wettelijk gezien niet het recht om mensen te adviseren over verzekeringen. Hij kan in de gevangenis belanden. Daarom moet u, voordat u een agent selecteert, ervoor zorgen dat hij/zij over alle benodigde certificeringen beschikt.

2. Hij moet klaar zijn met investeringsoplossingen

U moet begrijpen dat verzekeringsagenten veel meer zijn dan alleen een verkoper. Ze moeten een goed begrip hebben van de financiële planning. Ze moeten uitgerust zijn met alle nodige informatie over de financiële wereld, zowel in eigen land als wereldwijd. Nog belangrijker is dat uw LIC-adviseur een goed begrip heeft van uw familie en financiële draagkracht. Op deze manier kan hij u de beste verzekering voor u voorstellen. Het is aan te raden om eerst een goede vriendschap met de adviseur te ontwikkelen en hem dan pas toe te laten tot uw financiële wereld zeker als je de kosten van een uitvaart goed wil berekenen.

3. Hij moet een volledig begrip hebben van het product dat hij wil verkopen.

De verzekeringsadviseur moet een grondige kennis hebben van alle verzekeringspolissen die zijn/haar bedrijf verkoopt. U dient met hem te gaan zitten en een lang gesprek te voeren over de voor- en nadelen van de verschillende polissen. U moet begrijpen dat elke verzekeringsmaatschappij veel polissen verkoopt. Niet alle polissen zijn voor u bedoeld. Uw verzekeringsadviseur moet u de beste polis voor uzelf voorstellen nadat u uw gezin en financiën hebt begrepen.

4. Doet de opvolging dat?

Hij/zij is een goedkope verzekeringsadviseur als hij/zij u vergeet nadat u de verzekering heeft gekocht. Dit is niet wat een verantwoordelijke adviseur doet. Zelfs nadat u de polis hebt gekocht, kan het zijn dat u heel wat vragen hebt die moeten worden beantwoord. Hij/zij moet u op de hoogte brengen van de productpremie en alle nodige details om het beste uit uw verzekering te halen.